Ofret


Video af Lars Mikkes
Instruktion: Lars Mikkes
Klipning / musik: Lars Mikkes


På sporet af den tabte tid
Vis video...


Denne lille videofilm nr. 3 i serien (Observationer) der består i 7 forskellige film. I filmen kommer en mystisk beklædt figur gående med en beholder hen langs et maleri, hvorpå billedet er malet et aflangt mystisk svævende objekt, kunne være et slags rumfartøj fra en fremmed civilisation, eller et løsrevet flydende fragment fra Solaris havet. Dette fragment er indirekte symboliseret som selve ofret i synliggjort stand.


Ofret

Videoen er ønsket beskrevet i et surrealistisk billedsprog, filmen er også et forsøg på at fremkalde en slags forening mellem det skulpturelle og det ikke skulpturelle. Der foregår en forening mellem figur og maleri som skaber en ny slags helhed. Musikken i videoen spiller også en væsentlig rolle.


Ofret

Videoen er også et mindre forsøg på at samle lyd, rum, farve, bevægelse til en helheds konstellation af forskellige kunstneriske udtryk. En slags filmisk installation har været mit mål med ofret.


Ofret

"Et sandt dybtfølt offer, er givet uden form for egen vinding. Et offer er at bærer sit liv, byrde, karma, skæbne, de allerinderste drømme med ærbødighed og når det rigtige tidspunkt melder sig! give ofret bort til dem".

Lars Mikkes


Ofret