Distancens tale


Lars Markussen, cand. mag. i filosofi og designteori
Det er altid en fornøjelse at kigge ind i Lars Mikkes univers gennem hans kunst. Det er sjældent man møder en kunstner, der med så stor sikkerhed, energi og talent udforsker og udfordrer kunstens muligheder og udtryk.

Mikkes kunst er gennemgående præget af nogle af kunsthistoriens store temaer. Dermed bør han anerkendes som én af de moderne kunstnere, der forsøger at fastholde kunstens rolle som medie for vore spørgsmål om og diskussioner af det enkelte menneskes forhold til omverdenen. Mikkes og jeg beskæftiger os på mange måder med de samme spørgsmål. Læs mere...Mikkes metaunivers


Palle Juul Holm, cand. mag. forfatter og kunstskribent.
Når jeg har indvilget i at skrive et par ord om Lars Mikkes' er det selvfølgelig ikke i nogen tro på, at jeg kan få publikum til at se noget i hans billeder, de ikke kan se uden min hjælp. Det er heller ikke et forsøg på at overtaler nogen til at mene det samme om hans værker som jeg.

En af mine venner, der er tegner, taler endnu med ærefrygt om dengang på Det Fynske Kunst-akademi, da en 14-15 års knægt slog alle med forbavselse, ved ubesværet at mestre alt det, de andre stadig svedte over. Den unge fyrs navn var Lars Mikkes. Også jeg blev slået af dette indtryk af selvfølgelighed i det grundlæggende: i farvernes samtale med hinanden, i liniernes flugt og evnen til at få totaliteten til at balancere, da jeg første gang stiftede bekendtskab med hans kunst. Læs mere...


Udsnit af skulpturen »The Wounded husband and wife«

Sår


Smerte skaber kunstLars Mikkes udstiller skulpturer, malerier, objekter og installationer 19. august - 30. september i Aarup Industrien i bibliotekets åbningstid.

"Det er altid en fornøjelse at kigge ind i Lars Mikkes univers gennem hans kunst". Et udsagn, der bliver rig lejlighed til at afprøve, når den unge multikunstner Lars Mikkes den næste måneds tid sætter sit kunstneriske præg på dele af Industrien, nemlig bibliotekets udlånssal og det tilhørende udstillingslokale med sine meget spændende, mærkværdige, velgørende og opløftende skulpturelle installationer og billeder.

Lars Mikkes har kaldt sin udstilling "Sår", fordi han bl.a. bruger sin kunst som katalysator for sin egen smerte og sår på sjæl og krop, og med sin accept af, at både livet og tilværelsen er smerte, og Smerte skaber kunst glæde vil Lars Mikkes gennem sine værker vise omverdenen, at nok er verden ikke perfekt, men håbet er til stede og intakt.

Og Lars Mikkes introducerer sin udstilling således: "Værkerne er et forsøg på at forstå verden i al dens mangfoldighed, acceptere smerten og tilværelsens sår. Kunst er for mig en dør, der åbner sig ind til en universel spirituel verden." Se mere...Lars Mikkes er født 1967 og begyndte allerede som 12-årig sin karriere som kunstner. Forlod folkeskolen i 9. klasse for at starte på Kunstakademiet i Odense, hvor han uddannede sig frem til 1985. Herefter valgte han at gå sine egne veje i kunstens verden, og som han selv udtrykker det: "Det har jeg gjort lige siden". Lars Mikkes har således i årenes løb tilegnet sig adskillige kunstneriske udtryksformer, såsom maleri, grafik, video, foto, skulptur, installationer, musik og digte.

Debuterede allerede i 1982 på Forårsudstillingen Charlottenborg sammen med en anden debutant, Jes Fomsgaard , efterfulgt af en lang række separt- og gruppeudstillinger både herhjemme og i udlandet.

Efter at have boet en årrække i både Màlaga, Barcelona, Valencia, London og Berlin er Lars Mikkes nu tilbage i Danmark og har siden 2005 boet i Aarup i en stor villa med tilhørende atelier og værksted.

Lars Mikkes har modtaget flere priser og legater, bl.a. Jyllandspostens Fond, Carlsberg Idé Legat, og Statens Musikråd. (wad.)


Avis omtaler

AvisomtaleAvisomtale AvisomtaleAvisomtale AvisomtaleAvisomtaleAvisomtaleAvisomtaleAvisomtale Avisomtale