Musik

Introduktion til musikkenI 1990 begyndte jeg for første gang at arbejde seriøst med det musikalske udtryk. Købte mit første elektroniske klaver og en synthesizer / sampler (Prophet 2000).

Jeg boede i en lille et værelses lejlighed i København så pladsen begyndte at blive trang til mine musikalske udfoldelser og naboerne var heller ikke helt glad for mine “musikalske udflugter”…

Jeg begyndte at eksperimentere med mange forskellige slags lyd collager, samlede lyde ved optagelser fra nær og fjern der så blev samplede til ukendelige lyde.

I 1990 flyttede jeg til Læsø og indrettede et lydstudie hvor jeg forsatte mine afprøvninger. Ved større musikalske projekter, brugte jeg del tid i 1992- 95 et lydstudie i Odense.

Har fik jeg indspillet en 11 musiknummer, som jeg senere fik lavet min første promotions cd (Sisyphus) den blev færdiggjort i 1997 i Spanien. I 1995 fik jeg Statens musikråd, et legat til min første promotions cd udgivelse på 25.000,-. Pengene blev brugt til færdiggørelse af Sisyphus. Den blev til i Spanien 1997 hvor jeg fik den indspillet og mikset færdig.

I de 4 et halvt år jeg boede i Spanien begyndte jeg at arbejde med video og brugte bevidst lyd optagelser i kameraet til senere musik samplinger. I 2004 startede jeg på den næste musiksamling som kom til at hedde “Tasaki”. Jeg købte et mindre lydstudie samling bl.a. Et lille analog monitor keyboard, lyd program og en elbas guitar.

Dette udstyr har jeg brugt til at lave Tasaki og seneste nye album Ka.

Skabelsen af musikkenMin måde at arbejde med musikken på?
Det sker for mig som var det indre visuelle billeder/syner at jeg ser for mig.

En slags transformation af indre mystiske forestillinger og syn, der så bliver tilført en konkret lyd flade, enten som en lang harmonisk meditativ vandring i et mystiks lyd univers, eller være påvirket til et kaotisk virvar af rytmer og eksplosioner i “ingen kontrol“. Min musik udfoldelse sker indirekte på samme måde, som når jeg enten arbejde med maleriet, skulptur, osv. den samme umiddelbare skabelsesforestilling sker i mig.

Lars Mikkes