Mutationer

Disse malerier er opstået, ja! "faktisk næsten mere eller mindre tilfældigt"- om ikke, så har ønsket været, at de sådan er malet i en slags tilfældighed, som var de født ud fra et overskud af ny energi og livs vilje.

Mutationer er meget i still og tanke med serien Symbioser, hvor der er arbejdet med rytme og kontraster i farve og form. Jeg har udover at det tilfældige kommer til udtryk i Mutationer, ønsket at der i billederne er en slags styring af det tilfældige, der især er opstået ved at kaste uvilkårlig maling på lærredet, i spontant ryk- stød med penslen, som derved har sat en bevægelse ind over billedet- som et strejf af noget befriende og pludselig indskydelse, til en ellers planlagt styring.

Så det eksperimenterende med disse billeder! handler i alt i enkelhed ud på, at jeg tror på en højere styring i netop at alt kan syntes kaotisk og ude af kontrol under processen, der i sidste ende viser sig at været "billedets mama".

Det færdige resultat, er at billedet skal være kompakt og dog have en slags ikke afsluttet komma indlagt i sit færdige indtryk.

Til slut, kan jeg kun tilføje, at for mig, handler disse billeder helt og aldeles om at lade det spontane og frie udtryk, komme frem i lyset, sådan lidt i en slags opposition op i mod, den herskende fremfærd der foregår i Samtidskunsten i dag den "alt dominerende konceptuelle og minimallistiske - dogme kunst" næsten som en "Davids kamp mod Goliat", at gå imod eller nærmere bekæmpe den beslaglagte doktrin, i megen af nutidskunsten, der har taget fået alt for meget magt i dagens kunst, har været mit eget mindre oprør eller faktiske ønske med denne serie Mutationer.

Lars Mikkes
Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation Mutation

MutationMutationer 1-24. 60 x 80 / 50 x 50 / 30 x 30 / 40 x 30 cm. Akryl på lærred. 2006