Karmasi

Denne nye serie malerier er malet ud fra tanken om hvad karma er for mig! Dette at ens liv folder sig ud i en nærmest struktureret karmisk cyklus. Alt tilfældigt, der syntes at ske i ens liv, er selv i sit karmiske forløb nøje kontrolleret og karmisk betinget.

Billederne er malet med det formål for øje, at billederne er bevidst malet som værende en karmisk udligning, i forhold til min egen og billedernes egen karma, hvor alt i billederne er nøje kontrolleret og styret ud fra at intet er tilfældigt.

Mit liv er karmisk betinget af et andet liv fra før - derfor forholder jeg mig præcis i mit udtryk. Og bevidst ved jeg at det jeg maler er karmisk betinget.

Det frie udgangspunkt for malerierne bliver i at jeg forholder mig åben og ydmyg for at en større bevidsthed kan få plads, end blot at lade min egen vilje og dens ego bestemme billedernes udtryk.

Men som udgangspunkt for Karmasi serien, er at jeg tillader mig en ubegrænset frihed, at male lige nøjagtig hvad der måtte falde mig ind, under dens tilblivelsesproces.''

Lars Mikkes
karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi Karmasi

150 x 160 cm. Blandet materiale på lærred. 2004
''En række værker kan være lige så mange forsøg på at nærme sig den samme tanke.
Men man kan forestille sig en anden slags kunstner, der føjer værk til værk,
så de tilsyneladende ikke har noget med hinanden at gøre.
Men hvis man sætter dem ind i deres sammenhæng,
ordner de sig til et mønster.''

Albert Camus: Sisyfos Myten